ضرورت تخصص بین رشته ای طراحی ظاهر نرم افزار تلفن همراه
در حالیکه امروزه ضرورت تخصصهای بین رشته ای بسیار خودنمایی می کند، در هوش افزار سناباد (فعال در زمینه طراحی نرم افزار تلفن همراه برای اندروید و آیفون) نیز نبود افراد با تخصص بین رشته ای، مشکل ساز شده است. این مشکل در حال حاضر در زمینه طراحی ظاهر و رابط کاربری نرم افزار خود را نمایان ساخته است. در واقع نیاز به فردی که تخصص بین رشته ای در طراحی ظاهر نرم افزار تلفن همراه داشته باشد!
در هوش افزار سناباد مطابق آنچه که معمول می باشد یک نفر مسئول طراحی ظاهر بوده (که این اشخاص تخصص و مهارت بسیار بالایی در این زمینه دارند) و یک نفر (که مهارت در کدنویسی دارد) مسئول پیاده سازی طرح در نرم افزار تلفن همراه می باشد (نرم افزار اندروید یا آیفون).
در حالیکه ممکن است خیلی ایده آل به نظر برسد که باید یک نفر متخصص گرافیست عمل طراحی ظاهر را انجام دهد و یک نفر متخصص کدنویسی عمل پیاده سازی را برعهده گیرد اما بنا به دلایلی که در زیر اشاره می کنیم، این همکاری منجر به نتیجه دقیق و دلخواه نمی گردد.
عدم آگاهی طراح از محدودیتهای ظاهر در نرم افزار اندروید یا آیفون
اولین مشکل پیش رو عدم آشنایی طراح با محدودیتهای طراحی در محیط اندروید و آیفون می باشد. در حالیکه برای طراحیهای باصطلاح رسپانسیو، نبود یک بوم استاندارد بسیار مشکل ساز است (یعنی شما باید طراحی را بگونه ای انجام دهید که برای صفحات مختلف با اندازه های مختلف یکسان بنظر برسند)، عدم رعایت قواعد چیدمان درست برای غلبه بر این مشکل باعث می شود که طرح پیشنهادی گرافیست اگرچه بسیار زیبا باشد اما عملا قابل پیاده سازی نباشد، و یا پیاده سازی آن به هدف اصلی، که ظاهر یکسان در صفحه ها با اندازه های مختلف می باشد، منتهی نشود.
عدم توجه کدنویس به آنچه طراح در طرح اعمال کرده است
به زبان ساده کدنویس آنچه را که طراح خلق کرده است را پیاده سازی نکرده است! این موضوع را در یک نگاه ساده انگارانه اگرچه می توان به گردن کدنویس انداخت، اما نمی توان با این توجیه از آن گذشت و یا از تکرار آن جلوگیری کرد! چون در نهایت مسئول نتیجه نهایی شرکت می باشد و نه کدنویس!
عدم رعایت فاصله ها و یا اشتباه در اندازه گیریها، عدم دقت در اعمال رنگها، استفاده از تصاویر با وضوح اشتباه، عدم اعمال میزان شفافیت تصویر و … از جمله مواردی است که به کرات تکرار شده و با وجود اینکه این تغییرات از لحاظ کمی بسیار کوچک به نظر می رسد اما از لحاظ کیفی و نتیجه نهایی بسیار تاثیر گذار می باشد! بارها پیش آمده که تغییر چند درصدی شفافیت تصویر کل طرح را به یکباره متحول کرده است!
طولانی شدن پروسه تکمیل طرح
از آنجاییکه تعامل بین طراح و کدنویس بسیار کلیدی می باشد، تکمیل طرح نیاز به جلسات متعدد بین این دو دارد. از طرفی اعمال تغییرات چه از لحاظ اینکه طرح با قابلیتها و امکانات نرم افزار مطابقت داشته باشد (تغییر طرح توسط طراح) یا از این لحاظ که ظاهر ایجاد شده با طرح داده شده تطبیق پیدا کند (تغییر کمیتها در نرم افزار توسط کدنویس) پروسه تکمیل ظاهر را بسیار طولانی می کند!
اعمال پیشنهادات گوگل و اپل
در کنار تمامی این موارد یکی از مهمترین اشکالات که در زمینه طراحی رابط کاربری اتفاق می افتد عدم توجه به سیاستها و قابلیتهاییست که گوگل و اپل، بعنوان پدران این نرم افزارها، بر آن تاکید دارند. این موارد که رعایت آنها نه تنها باعث می شود که، یک: ظاهر نرم افزار زیباتر و، دو: استفاده از آن آسانتر گردد بلکه بعنوان یک تاکید از طرف این دو ابرشرکت، باعث می شود که نرم افزار بصورت استاندارد ساخته شده و قابلیت توسعه و بکارگیری آن بسیار بالاتر و بر جذابیت آن اضافه گردد.
متاسفانه در این زمینه نه گرافیست تخصصی کسب کرده و نه کدنویس! شاید نیاز به یک نفر دیگر در شرکت باشد که این موارد را لحاظ کند!!!
نتیجه گیری:
راه حل اصلی و دقیق این است که هر شرکت از وجود فرد یا افرادی بهره ببرد که نه تنها عمل طراحی را به خوبی انجام می دهند بلکه مسئولیت پیاده سازی طرح را نیز برعهده داشته باشند!
اینجا لازم است که تاکید شود منظور این نیست که یک نفر پشت سیستم بنشیند و همزمان با زدن کد، عمل طراحی را انجام دهد! بلکه منظور این است که همان شخصی که طرح را ابتدا برروی کاغذ کشیده و سپس آنرا مثلا با فتوشاپ یا ایلاستریتور در کامپیوتر باز می آفریند، یک: با مشکلات پیاده سازی در محیطهای اندروید و آیفون آشنا باشد و، دو: عمل پیاده سازی آن در نرم افزار اندروید یا آیفون را نیز برعهده گیرد!
آنچه باعث می شود که این ایده خیلی به عمل نزدیک شود دو ویژگی زیر در محیطهای توسعه برای اندروید و آیفون می باشد:
مجزا بودن ظاهر از کدهای اجرایی
ویژگی مستقل بون ظاهر از عملکرد نرم افزار، بدین معنی است که در محیطهای توسعه اندروید و آیفون قسمت کدهای اجرایی از قسمت ظاهر نرم افزار مجزا می باشد در نتیجه افراد می توانند بصورت مستقل بدون اینکه بر وضعیت یکدیگر تاثیر بگذارند، برروی بخشهای متعلق به خود کار کنند.
آسان بودن پیاده سازی ظاهر
در اندروید کدهای مربوط به طراحی ساده می باشد! شاید بتوان آنرا با HTML مقایسه کرد. البته بدون JQuery یا دیگر اسکریپتها! در آیفون نیز اکثر بخشهای ظاهری با استفاده از ماوس انجام شده و تقریبا نیازی به کدنویسی ندارد.
در نتیجه طراح هم مستقل از برنامه نویس می تواند روی ظاهر برنامه کار کند و هم نیازی به یادگیری کدنویسیهای پیچیده نخواهد داشت!
سوال اصلی
حال سوال اصلی این است:
آیا یک کدنویس باید طراحی یاد بگیرد و یا یک طراح باید کدنویسی را یاد بگیرد؟
انتخاب شخصی من مورد دوم است! یعنی یک طراح گرافیست سعی کند که برای کدنویسی آموزش ببیند! زیرا
- کدنویسی مورد نیاز برای پیاده سازی طرح بسیار ابتدایی و ساده است و یاد گرفتن آن امکان پذیر می باشد.
- کد نویس برای تبدیل شدن به طراح نیاز به طی کردن مراحل بسیار بیشتری دارد.
- از وقت آزاد کدنویس می توان برای سایر امور مرتبط با نرم افزار بهره برد.
- طراحی یک هنر است و نیاز به مهارت ذاتی و تجربه فراوان دارد که شخص طراح آنرا کسب کرده است!
برهمین اساس است که هوش افزار سناباد به شدت بدنبال آموزش نیروهای مستعد گرافیست درجهت تبدیل شدن آنها به افرادی با تخصص بین رشته ای است که:
- هنر مربوط به گرافیست را یاد داشته باشند.
- آنچه مربوط به طراحی رابط کاربری کاربرپسند می باشد را آموزش ببینند.
- نیازها و محدودیتهای طراحیهای نرم افزار تلفن همراه برای اندروید و آیفون را درک کنند.
- بتوانند در حد نیاز خود کدنویسیها و پیاده سازیها را در محیط اندروید استودیو برای طراحی نرم افزار اندروید و محیط xCode برای طراحی نرم افزار آیفون را انجام دهند.
پیشنهاد هوش افزار سناباد
حال با توجه به این موارد اگر علاقه دارید که تخصص بین رشته ای برای طراحی در کنار پیاده سازی ظاهر در محیط اندروید و آیفون را یاد بگیرید با ما در تماس باشید. ما علاقه مندیم که اگر شما در زمینه طراحی و گرافیک متخصص هستید شما را در زمینه های زیر نیز متخصص نماییم:
- نحوه تعامل با کاربر
- پیاده سازی ظاهر در محیط اندروید و آیفون
ضمنا آموزش برای کسانیکه در زمینه طراحی و گرافیک از پتانسیل بالایی برخوردار باشند، رایگان خواهد بود. (البته بشرط تعهد برای همکاری با شرکتهای طرف قرارداد!)
برای شروع پیشنهاد می کنیم که برای درک بهتر اینکه یک نرم افزار اندروید چگونه باید باشد و گوگل در زمینه نحوه ارتباط بین نرم افزار اندروید و کاربر چه مسائلی را در نظر گرفته است، این اسلایدها را مرور نمایید.
سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه بدین
با تشکر
سلام.وبسایت خیلی خوب و جامعی دارید.ممنون
خسته نباشید مرسی به خاطر این مطلب زیبا
سلام.من همیشه مطالبتون رو دنبال
میکنم.وبسایت خیلی خوبی دارید.ممنون
ممنون از شما که ما رو همراهی میکنین.
خسته نباشید ممنون به خاطر این مطالب مفید
ممنون
سلام.وبسایت خیلی خوب و جامعی دارید.ممنون
ممنون
سلام.وبسایتتون فوق العادس.به کارتون ادامه بدین
با تشکر
مطلب بسیار خوبی بود.ممنون
سلام.ممنون بابت مطالب مفید سایت.
باسلام
ممنون از سایت خوبتون.
سلام.مطالب سایت عالیه.ممنون از سایت مفید شما.موفق باشید.
سلام.واقعا وبسایت خوبی دارید
سلام.وبسایت خیلی خوبی دارید.ممنون
سلام.وبسایتتون خیلی خوب
و مفیده.به کارتون ادامه بدین
سلام ممنونم از وبسایت عالی و مطلب مفیدتون
سلام و تشکر فراوان
در زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایتا هستید
خسته نباشید
اقا لینک مطلبو من پیدا نکردم.میشه راهنماییم کنید؟
لینک اصلاح شد , ملاحظه بفرمایید.
عاشق این وبسایت شدم من.عالی هستید شما
خسته نباشید مرسی به خاطر این مطالب کاربردی
سلام میشه لینک داخل مطلبو چک کنید.برای من
مشکل داشت.ممنون
اصلاح شد , ملاحظه بفرمایید.
اقا خیلی وبسایتتون عالیه
مطلب بسیار خوبی بود.ممنون
امروز کلی سرچ کردم، مطلبی به خوبی مطلب شما پیدا
نکردم.به نظرم اگه مطالب همهی وبسایتها مثل مطلب شما بود خیلی خوب میشد.
سلام.وبسایت جالبی دارید.ممنون
سلام.وبسایت جامعی دارید.دستتون درد نکنه
بهترین وبسایتی که تاحالا دیدم.ازتون متشکرم
تو زمینه ای که فعالیت میکنید جزو بهترین سایت ها هستید.
سلام.وبسایتتون خیلی خوب و مفیده.به کارتون ادامه بدین
بهترین وبسایتی که تاحالا دیدم.ازتون
متشکرم
سلام.خواستم بابت وبسایت خوبتون ازتون تشکر کنم
و امیدوارم باعث ایجاد انگیزه براتون
بشه
سلام.وبسایت زیبایی دارید.دست گلتون درد نکنه